Radio Majava – koronavallankumouksen etulinjassa!

Helsingin Kalliossa sekä Tampereen keskustassa operoiva, roudareiden sekä rokkareiden baariksi profiloitunut Majava Baari, sekä tapahtumaravintola Suvilahti TBA reagoivat koronan aiheuttamaan poikkeustilaan varsin poikkeuksellisesti ja perustivat nettiradion. ”Helsingin Kallion Majava Baari kuuluu siihen ravintola-alan 40%:n vähemmistöön, joiden vuokria ei ole alennettu tai poistettu, toisin kuin muissa vuokratiloissamme on tehty. Tyhjää ja kallista tilaa siis löytyy samoin kuin tylsistymisen ja toimettomuuden kanssa kamppailevia, normiolosuhteissa muutenkin meillä istuvia roudareita ja rokkareita. Siitä se ajatus sitten about lähti.” kommentoi itsekin Radio Majavan lähetyksiä toimittava, Majava Baarin pamppu Mikko Vehmas.

”Radion toimittajiksi suoriin lähetyksiin Kallion Majava Baarista ovat lupautuneet mm. Sami Yaffa, Mariska ja Timo Kiiskinen, Teemu Suominen, Mikko Hultman, Aimo Lindgren, Vemmu Vehmas, Lord Fatty, Tony Taleva, Veljekset Tarvonen, Temi ja Viltsu sekä Juho Hiidenmaa. Uudenmaan ulkopuolisiksi kirjeenvaihtajiksi sekä ”merisään” antajaksi ovat lupautuneet mm. Martti Servo, Timo Rautiainen, Aki Roukala sekä Karri Virtanen. Luonnollisesti ohjelmavirtaan on lisätty myös ”Darravisa” – Helsingistä ja Tampereelta tuttu pubivisa, joka toteutetaan interaktiivisesti ainakin väärien vastausten osalta, mitä tämä sitten tarkoittaakaan… Koska kaikki muu tekeminen on kielletty, niin tehdään edes puheenaiheita. Koska meidän talouskatsaukset antaa Suomen ainut ”for dummies” – kirjan taloudesta kirjoittanut, Zürichissä vaikuttava pankinjohtaja, niin luonnollisesti vastapainona pitää Majava Baarin kantiksille olla viikoittainen referaatti Alibi-lehden uutisista sekä kuppilaohjelmaa bingosta tietovisaan”, Vehmas jatkaa. ”Ohjelmiin oli yllättävän helppoa löytää ammattilaisia tekijöiksi niin sisällön kuin teknisen toteutuksen tekemiseen”.

”Suvilahti TBA:n oli tarkoitus toteuttaa alkukesästä erilaisia festivaalitapahtumia, sattuneesta syystä ne eivät kuitenkaan tule toteutumaan ennen syyskuuta. Jotain tekemistä piti kuitenkin keksiä esiintyjille ja teknikoille, niin päätettiin sitten siirtyä nykyaikaan ja perustaa radio”, kertoo Radio Majavan ja Suvilahti TBA:n ohjelmapäällikkö Mikko Hultman.

Radio Majavan ensimmäisenä koelähetyksenä ajettiin ulos pääsiäissunnuntaina 12.4. klo 16 legendaarinen Darravisa, päivittäinen toiminta alkoi tiistaina 14.4.2020 klo 12.

Radiolähetykset mahdollistavat teknisesti:
Transmix Oy
Mikrofonikauppa.fi
Viltsu Haapala
Temi Kinnunen
Hög Light & Sound
Noise House
DLX Music
Machuolto Oy
F-Musiikki
Roudaamo Event Warehouse Oy Ltd

Lähetykset toteutetaan poikkeusolojen turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Lähetysstudiossa työskentelee maksimissaan viisi henkilöä kerrallaan, turvaetäisyyden päässä toisistaan. Laitteisto desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen ja vieraiden sekä henkilökunnan käsihygienia on varmistettu.